MICHAEL J. FOX VE INTEL, PARKINSON HASTALARI İÇİN BİR ARADA

MICHAEL J. FOX VE INTEL, PARKINSON HASTALARI İÇİN BİR ARADA


Marty Mcfly'dan Hayirli Bir İş


Marty McFly gibi bir karakteri sinema dünyasına kazandırarak çocukluk yıllarmıza anlam kazandıran Michael J. Fox, kariyerini mahveden Parkinson hastalığıyla mücadelesine devam ediyor. 1991'de yakalandığı hastalığı 1998'e kadar kimseyle paylaşmayan Fox, ardından uzun bir tedavi süreci yaşamış ve bu tedavi sonucu büyük bir aşama kaydetmişti.

 

 

2000 yılında ParkInson hastalığının tedavisine destek amacıyla kurduğu The Micahel J. Fox Foundation'la 6 yılda 78 milyon dolar para toplamayı başaran Fox, şimdi de ünlü teknoloji firması INTEL'le beraber ortak bir projeye baş koydu. Bir akıllı saat uygulaması üzerinde çalışan kurum ve Intel, araştırmalarında büyük aşama kaydettiklerini açıkladı.

 

Akıllı saatte kullanılacak uygulama, Parkinson hastalarının tedavisine yardımcı olmak amacıyla hazırlanıyor. Fitness uygulamalarıyla ortak bir çalışma sayesinde hastanın bulunduğu ortam, yeme ve uyku alışkanlıkları uygulama ile sıkı takibe alınacak. Böylece hastanın tedavisindeki gelişimler anbean gözlemlenebiliyor olacak.