MIRANDA JULY’DAN FİLMLERİ KADAR TATLI UYGULAMA

MIRANDA JULY’DAN FİLMLERİ KADAR TATLI UYGULAMA


Somebody İle Modern Zamanin Ulaklari


Gariplikleri tatlılık sınırlarını zorlayan, nevi şahsına münhasır halleriyle her daim kalabalıktan sıyrılan oyuncu, yönetmen ve sanatçı Miranda July, iPhone için bir uygulama tasarladı.

 

 

Somebody’ isimli uygulama ilhamını, hayatını akıllı telefonlarının ekranlarına bakarak geçiren insanların soyu tükenmekte olan birebir iletişim sorunsalından alıyor. Somebody, ikili ilişkilerin sıcaklığını mevsim normallerinin çok altına düşüren mesajlaşma seçenekleriyle ayrılıkların ve ilanı aşkların whatsapp vasıtasıyla yaşanmasına, duygulara emoji’lerin tercüman olmasına ve insani ilişkilerdeki insan unsurunun azalmasına son veriyor.

 

 

 

Uygulamayı kullanmanın ilk ve tek adımı, göndermek istediğiniz mesajı gönderirken alıcının yakınında bulunan bir Somebody kullanıcısını seçmek. ‘Gönder’e bastıktan sonra ise olay sizden çıkıyor ve mesajınızın alıcısı ile ulağınız arasında bir tiyatro oyununa dönüşüyor. İnsanı insana, insanla insanca anlatma sanatını icra eden Somebody’nin bir de kısa filmi var.

 

 

Miranda July’ın Miu Miu işbirliğiyle tasarladığı Somebody’nin prömiyerini Venedik Film Festivali’nde yapan kısa filmini izlerken aklımıza Kings of Leon’un şarkısı düşüyor:

 

"I’ve been roaming around, I was looking down at all I see. Painted faces fill the places I can’t reach. You know that I could use somebody… Someone like you."