ÖLDÜREN SELFIE

ÖLDÜREN SELFIE


Selfie Aşkinin Mutsuz Sonu


Otoportrenin teknoloji ile buluşup, narsizmi fotoğrafa döktüğü, ‘Bakmıyormuşum gibi çek’ten daha itici ve ardındaki psikolojik faktörlerin henüz keşfedilemediği, ağır cezaya dahil edilmesi gereken bir suç olduğuna şiddetle inandığımız selfie öldürdü. Maruz kaldığımız görüntü kirliliğinden mütevellit mecazi anlamda değil, gerçekten öldürdü.

 

Avusturalyalı bir gencin 21. doğum gününde sarhoş olup kendi fotoğrafını çektikten sonra, ‘’Adını Selfie Koydum’’ demesiyle internetin en büyük trendlerinden biri haline gelen, hatta Oxford tarafından 2013’ün kelimesi ilan edilen selfie, Portekiz’de tatil yapan Polonyalı bir çiftin hayatına mal oldu.

 

 

Portekiz’in batı kıyısındaki Cabo da Roca’da bir uçurum kenarında selfie keyfi yapmaya çalışan çift, ayaklarının kayması üzerine 5 ve 6 yaşındaki çocuklarının gözleri önünde kayalıklardan düşerek hayatlarını kaybetti.

 

Bir anın fotoğraflanmadığı takdirde değersiz olduğu düşünülen teknoloji çağında ciddi bir bağımlılık haline gelen fotoğraf ve/veya selfie hastalığının psikolojik bir bozukluk olduğu, ciddi sonuçları da bünyesinde barındırdığı konusunda hepimizin mutabık olduğunu varsayıyoruz.