PATRON ÇILDIRDI: JAPON PATRONLAR ÇALIŞANLARA UYKU İZNİ VERİYOR

PATRON ÇILDIRDI: JAPON PATRONLAR ÇALIŞANLARA UYKU İZNİ VERİYOR


Patron Gerçekten çildirdi


Her sabah işe çapaklarını da götürüp, günü uykusuzluktan zombi gibi tamamladığımız zamanlar hiç de az değil. Bir önceki gece düğünde, dernekte, partide akşamı sabah edip, Hangover 5'in senaryosunu yazacak kadar ölü bir halde doğrudan işe gittiğimiz günler de oluyor. Gün içerisindeki önemli toplantılar, sunumlar ve projelerle mücadele ettiğimiz kadar uykusuzlukla da mücadele edebiliyoruz. Bu gibi durumlarda damacana kahvenin gücü sayesinde bir nebze de olsa ayakta kalabiliyoruz. Peki kıyak bir patronumuz olsa ve bize her gün kestirme hakkı verse? Olacak iş değil gibi geliyor kulağa. Ama Japonya'da durum böyle değil.

 

 

6 saat 22 dakika ortalamayla dünyanın en az uyku süresisine sahip insanlarını bünyesinde bulunduran Japonya'da bazı işyerleri çalışanlarına gün içinde uyku izni veriyorlar. Bu geleneği ilk başlatan yer olan olan Okuta adlı firmada, çalışanlar 2 yıldır günde 20 dakika kestirme hakkına sahipler. Muhasebeci Ikuko Yamada bu durumla ilgili olarak şöyle bir yorum yapıyor; "Uykulu haldeyken yaptığım işi iki kere kontrol etmek zorunda kalıyordum. Hak verirsiniz ki bu durumda bile hata yapma riskim daha yüksek. Bu uyku izni işi çok iyi oldu o yüzden. Artık kafam rahat."

 

 

Osaka'da bulunan Hugo Inc. ise çalışanlarına Okuta'dan 10 dakika daha fazla uyku hakkı tanıyor. Bir nevi siesta hakkı sunan firma, öğlen 1-4 arası yarım saatlik uyku izni veriyor.

 

 

Bu uygulamanın günün birinde Türkiye'de dejdskfjksfjksfd. Şaka lan şaka. Bizden çalışanlarını köle gibi sömüren patronlar olduğu sürece bir bok olmaz.