SİNEMA DÜNYASININ EN PAHALI OBJELERİ HANGİLERİ?

SİNEMA DÜNYASININ EN PAHALI OBJELERİ HANGİLERİ?


Kaç Para Bir Delorean?


Klasikleşmiş Hollywood filmlerinde görebileceğiniz özel tasarım araçların, filmlerle ve karakterlerle özdeşleşmiş objelerin ve kıyafetlerin değerleri paha biçilemez. Gördüğümüz anda hem sinemanın büyüsü hem de görsel estetik sayesinde çarpıldığımız bu alet ve edavatlar popüler kültürün de temel taşlarını oluşturmakta.

 

       

 

Özellikle Back to the Future sayesinde zamanda yolculuğun en sevilen adresi haline gelen DeLorean’ı hiç şüphe yok ki bu araçlar arasından en sevilenlerinden bir tanesi. Yine Back to The Future’da Michael J. Fox’un oynadığı Marty McFly karakterinin serinin ilk filmindeki unutulmaz Johnny B. Goode sahnesinde kullandığı Gibson gitarı hangimiz unutabiliriz? Ya da Salak ile Avanak’taki köpek arabayı…

 

 

Şimdiye kadar bir filmde boy göstermiş en cool araç ve gereçlerden birçoğu açık arttırmayla satıldı. Mesela; şimdiye kadar gördüğümüz en havalı araçlardan biri olan James Bond serisinin Roger Moore’un başrolünde oynadığı The Spy Who Loved Me filminde boy gösteren denizotobüsü satılalı çok oldu. Buna benzer birçok sembolik kıyafet, araç satıldı ve satılmaya da devam ediyor.

 

Luke Skywalker’ın ışın kılıcından tutun da King Kong’da başrolde oynayan Marilyn Monroe’nun bembeyaz elbisesine kadar eBay’de düzenlenen online müzayedelerle satışı gerçekleştirilen şeyler bir infografikte toplandı. Satışların birçoğunu kendi bünyesinde gerçekleştiren eBay’in tasarladığı bu infografikte neler var neler… İşte buradan inceleyebilirsiniz.

 

 

1975 yapımı, Cüneyt Arkın’ın başrolünü üstlendiği yüzde yüz Türk yapımı olan Deli Yusuf’u ya da ülkemizin ilk spor arabası olan Şamil’i ne zaman satışa çıkartacaklar acaba?