SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ: BUZDAĞI NÖBETÇİSİ

SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ: BUZDAĞI NÖBETÇİSİ


''seni Hiç Birakmayacağim Jack''


Alex Bellini, 2000’lerin başında işinden ayrılana kadar 9 – 5 çalışan bir bankacıydı. İşinden ayrılıp hayatını kökten değiştirmeye karar veren ve hayatının elverdiği kadar macera yaşamak yerine maceraların kendini götürdüğü yere gitmeyi seçen Bellini, istifasından beri toplamda 23.000 kilometrelik maraton koştu; Atlantik Okyanusu, Pasifik Okyanusu ve Akdeniz’de kürek çekti.

 

 

Attığı her adım ve çektiği her kürekle eski hayatını geride bırakan Bellini, son macerası için mekan olarak bir buzdağını seçti. Alex Bellini 2015 İlkbahar’ında başlayacağı projesi ‘Adrift’ ile iklim değişikliğine dikkat çekmek üzere Grönland’daki bir buzdağında eriyene kadar yaşamayı planlıyor.

 

 

Tahminen 8 ile 12 ay arasında sürecek macera boyunca hayatta kalma kapsülü adını verdiği bir düzeneğin içinde yaşayacak olan Bellini, elektronik, beslenme ve diğer ihtiyaçlarını kapsülünde muhafaza edecekken, doğal ihtiyaçlarını ise bir kova yardımıyla giderecek.

 

 

 

Teknik ekipmanları için gereken enerjiyi, kas gücünü elektriğe çevirecek kürek makinesi adındaki aletle karşılamayı planlayan Bellini, can sıkıntısını ise yanında götüreceği kitaplar ve eşiyle beraber yazıldığı bir üniversitenin online psikoloji programına kafa yorarak gidermeyi amaçlıyor.

 

Alex Bellini, farkındalık yaratmaya yönelik buzdağı projesi içleri ısıtırken, aklımıza ‘’I will never let go, Jack’’ repliği ile Titanic düşüyor.