TAYVAN İETT OTOBÜSLERİ ZOMBİLERE EMANET

TAYVAN İETT OTOBÜSLERİ ZOMBİLERE EMANET


Darisi Bizim Metrobüslerin Başina


Yine garip Uzak Doğu insanı ve yine garip gelenekleri kapsamında bugün de akıllara durgunluk verecek bir haberimiz var. Memleketin havasından suyundan mıdır bilinmez ama kafaları bizlerden bir hayli farklı çalışan Tayvanlılar, geleneksel Hungry Ghost Festivali'nde beklemedikleri bir sürprizle karşılaştılar.

 

Tanrılar Çıldırmış Olmalı filmini hatırlar mısınız? Hani çan sesiyle zıp zıp zıplayan Çinli vampir/zombi bozması bir karakter vardı? Onların geleneklerine göre Jiang Shi adını verdikleri bu vampir/zombilerin kılığına bürünen belediye otobüsü şoförleri, gün boyunca halka oldukça korku dolu anlar yaşattılar. Ölülerin ruhlarının insanlar arasında özgürce dolaştıklarına inanılan bu festival kapsamında gerçekleşen etkinliğe halk da aynı kılığa girerek eşlik etti.

 

Bu çok acayip etkinliğin haberinin verildiği ana haber bülteni ise ayrıca beyinlerine sahanda yumurta yapabilecek seviyedeydi. Altyazı olayını biraz yanlış anlayan Tayvan kanalı, ekranda boş yer bırakmamış dersek yeridir. Altyazı, üstyazı, yanyazı ve daha bir sürü yazı çeşidi haber verilirken gözlerimizi acıtmayı başardı. Böyle giderse yakın zamanda Tayvan'da göz sağlığı yerinde insan kalmayabilir.