YAMAÇ PARAŞÜTÜ YAPAMAYAN VALİNİN DRAMI

YAMAÇ PARAŞÜTÜ YAPAMAYAN VALİNİN DRAMI


Paraşüt Senin Neyine Vali Bey…


Devlet adamlarının ekstrem sporlara olmayan ilgisini bilirsiniz. Açılışlarda veya tatillerde hiç anlamamalarına rağmen ekstrem spora musallat olmaya bayılırlar. Bu girişimlerin birçoğu da ortaya oldukça komik görüntüler çıkarabilir.

 

Benzeri bir olay yaşayan son isim Tokat Valisi Cevdet Can oldu. Vali, Tokat'ın Turhal ilçesinde bulunan Mercimek Tepesi'nde düzenlenen 'Mercimek Tepe Xc Open 2014' isimli etkinliğin açılışını yapmak için yamaç paraşütünü denemek istedi. Test uçusu yapan sporcuları görünce imrenen Vali, bir eğitmenle birlikte uçmak istedi. Vali’nin bu isteğini kıramayan eğitmen Alim Yıldırım hemen gerekeni yaptı. Vali’yi önüne bağlayan eğitmen yamaçta koşar adım ilerlerken, Vali bu yükü taşıyamayarak erkenden bacaklarını topladı ve düştü. Paraşütün havalanmasından önce bacaklarını toplayarak tüm yükünü eğitmen Alim Yıldırım’a veren Vali Can, eğitmeni de düşürerek yerlerde sürüklendi.

 

 

Eğitmen Yıldırım kaza sonrası “Vali karpuz gibi önüme düştü, ben de insanım bir yere kadar taşıyabildim. Sonunda dayanamadım ve kendimi saldım.” dedi. İzleyicilerin “Uçtu uçtu Vali uçtu!” diye bağırarak tempo tuttuğu esnada atlayış başarısız olunca kalabalığın içinden “Uçamadı…” sesleri yükseldi.