YENİ PAZARLAMA TEKNİKLERİ: DRONE-VERTISING

YENİ PAZARLAMA TEKNİKLERİ: DRONE-VERTISING


Apartman Kapilarina Birakilan Reklam İlanlarina Veda


Teknoljinin D&R’lara kadar soktuğu Drone’lar, Facebook ile Google’ın arasını açadursun, bu güzelim araçları pazarlama tekniği olarak kullanmaya başlayan şirketler günden güne artıyor. Geçtiğimiz aylarda Amazon’un kargolarını Drone’larla teslim edeceği bir insansız hava aracı filosu kurmasından sonra şimdi de uyanık bir noodle dükkanı, Drone’ları kullandığı yeni bir pazarlama tekniği geliştirdi.

 

 

Apartman kapılarına ve posta kutularına bırakılan el ilanlarını tarihe gömecek olan fikir, küçük bir noodle’cı dükkanı için yapıldı. Rusya’da bulunan Wokker isimli noodle dükkanı, havadan tanıtım yapmak için Drone kullanmaya başlayarak yeni bir pazarlama tekniğinin doğmasını sağladı. Noodle dükkanının çalıştığı yaratıcı reklam ajansı Hungry Boys’un türettiği “Drone-vertising”, pazarlamanın bilinen kurallarını değiştirecek gibi.

 

 

Drone’lara bağlanan afiş ve ilanlar yüksek katlı binaların ofis pencerelerine çıkartıldı. Moskova'nın finans merkezinde bulunan tüm binalar tek tek gezdirildi. Bu yaratıcı girişimiyle yüzlerce insanın dikkat çeken Wokker restoranlarına gelen siparişlerde yüzde 40’a varan artış sağlandı.