17’LİK MUĞLALI MUCİT: HARÇLIKLARLA ARABA YAPMAK

17’LİK MUĞLALI MUCİT: HARÇLIKLARLA ARABA YAPMAK


ülkemiz Cevherlerinde Bugün


Ülkemizin tüm dünyada nam salmayı hak eden ve yaratıcılığıyla paralel evrene kapı açacak kadar yetenekli mucitlerine bir yenisi daha eklendi. Haydi gençler, sizleri bu çiçeği burnunda mucitle tanıştırmak için Muğla'ya götürüyoruz. Genelde Karadeniz insanının yaratıcılığına alışkın olan bizleri Ege Bölgesi güzelce ters köşeye yatırıyor.

 

Muğla'nın Yatağan ilçesinde yaşayan 17 yaşındaki Onur Adıyaman'a merhaba deyin. Adıyaman, aylarca biriktirdiği haftalıklarını ve bayram harçlıklarını hayalini gerçekleştirmek içn kullandı. Parasını sağa sola, boş boş şeylere harcamayarak uzunca bir süre biriktiren genç, ailesinden istemeyi denemediğini düşündüğümüz arabayı kendi harçlıklarıyla aldığı malzemelerle inşa etti.

 

 

Benzinli motosiklet motoru ve çeşitli parçaları etrafındaki hurdacı ve tamircilerden satın alan Onur Adıyaman, uzunca mesailerinin ardından saatte 70 kilometre mesafe katedebilen GoKart ile normal araba arasında bir yerlerdeki aracını bitirmeyi başardı. 

 

Bu Onur Adıyaman'ın ilk denemesi değil. Madenler Mahallesi'nde ailesi ile yaşayan ve çocukluğundan beri arabalara merakı olduğunu belirten Adıyaman, 12 yaşında şasisini ahşaptan oluşturduğu ilk aracını yapmıştı.

 

 

Muğlalı mucit, toplamda 1500 TL'ye mal ettiği aracını daha iyi bir araç yapabilmek için 10.000 TL'ye satışa çıkardı.

 

Adıyaman, şimdi otomotiv devleri tarafından keşfedilmeyi bekliyor.

 

Haberin videosu için sizleri ŞURAYA alalım.