90 YAŞINDAKİ İKİ NİNENİN GEÇ GELEN İZDİVACI

90 YAŞINDAKİ İKİ NİNENİN GEÇ GELEN İZDİVACI


Allah Bir Yastikta Kocatsin


Gerçek aşk kavramının vintage olduğu bir dönemde yaşarken aşk ve kadere inancınızı tazeleyecek yürek ısıtan hikaye Iowa’dan geldi. 72 yılını paylaşan iki nine, yaşadıkları eyaletin tutucu kafasını nihayet terk etmesi üzerine aşklarını resmiyete taşıdı.

 

1942 yılında Yale, Iowa’da tanışan 91 yaşındaki ortaokul öğretmenliğinden emekli Vivian Boyack ve eskiden bir kağıt/hurda metal şirketinde çalışan 90 yaşındaki Alice Dubes, 1947 yılında beraber yuva kurdukları Davenport’a taşındı.

 

 

Literal anlamda iyi günde kötü günde, hastalıkta sağlıkta beraber olan, Amerika’da 50 eyaleti ve Kanada’nın her ilini gezip gören, hayatlarının çoğunu birlikte geçiren Boyack ile Dubes, Davenport’taki First Christian Kilisesi’nde yakın dostları ve ailelerinin katıldığı samimi bir merasimle dünyaevine girdi. Eşcinsel evliliğin 2009’da yasallaştığı Iowa’da gerçekleşen törende, mihraba tekerlekli sandalye ile yürüyen ve birbirinin elini bırakmayan iki gelin, bunun çok önce gerçekleşmesi gereken bir kutlama olduğunu söyledi.

 

Geç olsun güç olmasın diyor, tonton ninelere mutluluklar diliyoruz.