ALGI OYUNLARI İLE PASTEL BUZ DAĞLARI GERÇEK OLDU

ALGI OYUNLARI İLE PASTEL BUZ DAĞLARI GERÇEK OLDU


Buz Dağinin Görünen Kismi 


Sanatçı Zaria Forman’ın büyük ölçekli ve buram buram doğa kokan tablolarının ardındaki ilham çocukluğuna dayanıyor. DNA’larına sanat işlenmiş Forman, güzel sanat fotoğrafçısı olan annesi sayesinde dünyanın en ücra köşelerine seyahat etti ve çocukluğunu sürekli bavul yaparak geçirdi.

 

 

Skidmore College’da eğitimini tamamladıktan sonra Amerika ve deniz aşırı bir sürü ülkedeki muhtelif galerilerde işleri sergilenen, kimi işleri ünlü bale Giselle ve Netflix’in ünlü dizisi House of Cards’ın setinde kullanılan Zaria Forman’ın, buz dağı ve okyanus dalgalarından oluşan resimleriyle iklim değişikliğine farkındalık yaratmaya çalışıyor. Tabloları, yaratıcılığını tercüme edebileceği boş birer kanvas olarak gören Forman, gerçekçi veya soyut kişisel sanat algısını insanlarla paylaşabildiği için kendini çok şanslı hissettiğini söylüyor.

 

 

 

Sanatçı, Ağustos 2012’de iklim değişikliğini gözlemlemek üzere Grönland’a yapılan bir keşif seferinin başkanlığını yaptı ve yükseklikleri 2.5 metreyi aşmayan adalarıyla dünyanın en alçak ülkesi olan Maldivler’i, iklim değişikliğinin ülkeyi nasıl etkilediğini öğrenmek üzere ziyaret etti. Zaria Forman’ın Maldivler’den gelen pastel dalgaları ve Grönland’dan ithal buz dağlarında farkındalık yaratmaya çalışan bir alt metin mevcut.