APPLE, BEATS MUSIC’İN KEPENKLERİNİ İNDİRECEK Mİ?

APPLE, BEATS MUSIC’İN KEPENKLERİNİ İNDİRECEK Mİ?


Yoksa İndirmeyecek Mi?


Apple, yaklaşık dört ay önce 3.2 milyar dolar gibi rekor bir ücretle satın alarak bünyesine kattığı Beats kulaklıkların alt kolu olan müzik dinleme platformu Beats Music’i  kapatıyor mu? Kapatmıyor mu? Kapatmıyorsa neden kapatmıyor? Dr. Dre bu işe ne diyecek?

 


Trent Reznor, Rob Sheridan ve Dr. Dre'nin uzun süre üzerinde çalıştığı Beats Music isimli akıllı uygulamanın geleceği belirsiz.

 

Sahtelerine köprü altlarında ve üstlerinde sıkça rastlar olduğumuz Beats kulaklıkları çok yakında tüm sistemlerine monte etmesi beklenen Apple, bildiğiniz üzere tarihinin en büyük satın alımını yapmıştı.

 

Zaten zengin olan Dr. Dre’yi daha da zengin eden Apple, TechCrunch’ın haberine göre; dinleyicilerinin anlık ruh hallerine göre 20 milyondan fazla şarkıya ulaşmasını sağlayan bu akıllı ve yepyeni müzik platformunu kapatmak istiyor. Hatta duyduğumuza göre; Beats Music çalışanlarının birçoğu Apple içinde başta iTunes olmak üzere farklı bölümlerde farklı görevlere atanmaya başlanmışlar bile.

 


Nerede olduğunuzu, ne yaptığınızı, kiminle olduğunuzu ve nasıl hissettiğinizi soran uygulama, verdiğiniz cevaplar sayesinde ruh halinize göre müzik çalıyor.

 

Söz konusu haber her ne kadar Apple tarafından yalanlansa da, şirketin Beats Music ile ilgili hiçbir açıklama yapmaması, satın alım sürecinde ve sonrasında Beats Music’in konusunun hiç açılmaması da bu iddiaları doğruluyor gibi… Tüm bunlar Beats Music isimli online müzik dinleme uygulamasınının ayrı bir servis olarak konumlandırılmayacağını ve iTunes’a monte edileceğini işaret ediyor.