BARBIE VE KEN OLARAK HZ. İSA VE MERYEM ANA

BARBIE VE KEN OLARAK HZ. İSA VE MERYEM ANA


Arjantin İşportasinda Şok


Brezilya'nın sambacılar diye adlandırıldığı bir ülkede tangocular olarak konumlandırılan Arjantin, Lionel Messi ile tüm dünyanın olduğu gibi bizim de gündemimizi sıkça işgal ediyor. Ülkemizdeki bilinirliği genellikle futbol ve Madonna'nın başrolde olduğu Evita filmi ile sınırlı olan güzide Güney Amerika ülkesi, bugün çok çok farklı bir konseptle bizlerle.

 

 

1959'daki siftahından beri çeşitli şekillere giren Barbie ve Ken, tarihinin en imana gelmiş tasarımlarıyla Arjantin'de karşımıza çıktı. Dini yayma kürsüsünde çalıştıklarını düşündüğümüz iki tasarımcı, Barbie ve Ken'i Hz. İsa ile Meryem Ana'nın formuna soktu. 11 Ekim'de Buenos Aires'te gerçekleşecek bir fuarda sergilenecek bu iki Barbie ile üretici firma Mattel'in hiç bir alakası olmadığını söyleyelim. Barbification olarak kayıtlara geçen bu denemenin 33 adetlik ürün yelpazesinden sorumlu kişiler Marianela Perelli ve Pool Paolini.

 

 

Özellikle kiliselerden büyük tepki gören ikili, dine saygısızlık etmekle suçlanıyorlar. Bakalım bu ilginç oyuncak tasarım girişimi, ileriki günlerde nasıl gelişmelere gebe olacak?