BENEDICT CUMBERBATCH’İN TELAFFUZ EDEMEDİĞİ KELİME NE?

BENEDICT CUMBERBATCH’İN TELAFFUZ EDEMEDİĞİ KELİME NE?


İnanmasi Güç Ama Onun Da Kusurlari Var


Sezonları arasına ikişer yıl koyarak ileride torunlarımızla da izleyebileceğimiz tek dizinin biricik dedektifi, annesinin İngilizliği yayması için dünyaya getirdiği, iç eriten yamuk gülüşü, iç geçirten mavi gözleriyle içi dışı her yeri güzel Benedict Cumberbatch… Sherlock’taki replikleriyle beynimizi eriten, melodik aksanıyla küfür etse serenat yapıyor herhalde dedirten ve Altın Küre Ödülleri’nde bir erkeğin nasıl dans etmesi gerektiğini cümle aleme gösteren Benedict Cumberbatch’in mükemmel olduğunu düşünüyorsanız yalnız değilsiniz.

 

 

Şimdi söyleyeceğimiz şey için çok üzgünüz. Biliyoruz bunu okuduktan sonra tüm gerçeklerinizden şüphe edecek, hayatı sorgulayacaksınız. Belki dünyanız kararacak ve cevabı Halil Sezai şarkılarında arayacaksınız. Söylüyoruz; ama unutmayın elçiye zeval olmaz. Benedict Cumberbatch de sizin bizim gibi bir insanmış. Kusursuz değilmiş. Hata yapabiliyormuş.

 

2009’da seslendirdiği BBC belgeseli South Pacific’te ‘penguins’ kelimesini bir türlü telaffuz edemeyen Benedict Cumberbatch, 5 yaşında bir çocuk edasıyla kelime için kendi kendine versiyonlar üretti. Cumberbatch’te o ses olduktan sonra biz gerekirse Oxford’u basar, penguen kelimesini ‘pengwings’, ‘penglings’ gibi türevleriyle değiştiririz, Sherlock’u kusurlarıyla da severiz.