BİR YIL BOYUNCA HER YEMEĞİNİN FOTOĞRAFINI ÇEKEN ADAM

BİR YIL BOYUNCA HER YEMEĞİNİN FOTOĞRAFINI ÇEKEN ADAM


Yan Etkileri: Karin Aciktirabilir


Üçüncü Dünya Ülkeleri’nde yetersiz ve kötü beslenme yüzünden her sene milyonlarca çocuk ve yetişkin ölürken, Birinci Dünya Ülkeleri’nde yemek obezite gibi problemlere yol açıyor. Yine Birinci Dünya Ülkeleri’nin yemekle ilgili bir başka ‘problemi’ ve belki de en büyüğü ise önündeki leziz tabağı soğutma pahasına da olsa en iyi açıdan fotoğraflayıp çeşit çeşit filtrelerle süslemek.

 

Instagram’ın ‘foodgasm’ hashtag’inden yola çıkan fotoğrafçı William Rugen, bunu bir fotoğraf güncesine çevirdi ve 1 yıl boyunca yediği her şeyi fotoğrafladı.

 

 

 

2008 yılında fotoğraf okyanusuna balıklama dalmadan önce 20 yıl boyunca denizbilimci olan Rugen, Amerika’nın batısını incelediği ilk projesi ‘Western Dioramas’dan sonra hep renk kullanımı ve güçlü grafik unsurlarla birleştirilen konu bazlı ucu açık projelere imza attı.

 

 

‘Consumed’ isimli projesinde 1 yıl boyunca ağız sulandıran makarnadan, 1 avuç dolusu yaban mersinine, sosisten, taco’ya her yediğini fotoğraflayan William Rugen, bunun üreticilik açısından en parlak yılı olduğunu söylüyor. Estetik kaygısına yer vermediği projesiyle hayatı en ham haliyle yansıtaya çalışan Rugen’ın projesi Consumed’un üzerimizdeki etkisi mide gurultusu şeklinde.

 

 

 

Projenin tamamı ve sanatçının diğer işleri için şöyle buyurunuz.