DÜNYADAKİ TÜM THE WHITE ALBUM PLAKLARINI TOPLAYAN ADAM

DÜNYADAKİ TÜM THE WHITE ALBUM PLAKLARINI TOPLAYAN ADAM


"the Beatles öl Desin, ölürüm" Diyenlerde Bugün


Plak koleksiyonlarına sadık kalan, MP3'ün havada uçustuğu çağımızda vinyl junkie'likten taviz vermeyen insanları tanıyor, biliyor ve büyük saygı duyuyoruz. Dünyanın en güzel bağımlılıklarından biri olma özelliğini koruyan bu tutku, alışılageldik vinyl junkie'lerden biraz farklı bir örnekle karşımıza çıkıyor bu sefer.

 

 

1968 tarihli The Beatles klasiği The Beatles, yani The White Album'a karşı büyük takınısı olan bir plak tutkunuyla tanıştırmak istiyoruz sizleri. New York'lu sanatçı Rutherford Chang'in plak tutkunluğu The Beatles'ın White Album'uyla sınırlı. Sekiz yıldır White Album'un piyasada bulabildiği tüm ilk baskılarını satın alan Chang, şimdiye kadar 1000'den fazla plağı arşivine katmayı başardı. Bu tutkusunu okyanusun diğer yakasına taşımaya karar veren The Beatles tutkunu, çareyi grubun memleketine gitmekte buldu.

 

 

 

Liverpool International Music Festival kapsamında We Buy White Albums isimli bir etkinlik düzenleyen Chang, koleksiyonunu daha da genişletmek için insanların yardımını bekliyor. İflah olmaz White Album tutkunu, bu etkinlikte kendisine sunulan tüm ilk baskı White Album plaklarını satın almak istiyor.