EMMA WATSON’IN FEMİNİZM ÜZERİNE KONUŞMASI ALKIŞLANDI

EMMA WATSON’IN FEMİNİZM ÜZERİNE KONUŞMASI ALKIŞLANDI


En Tatli İyi Niyet Elçisi


Geçtiğimiz aylarda Brown Üniversitesi’nden mezun olan Emma Watson, diplomasını alır almaz kendini hayır işlerine verdi. Harry Potter ile hemen hemen her haneye giren Watson, Birleşmiş Milletler’in cinsiyet eşitliği üzerine çalışan organizasyonuna dahil olup İyi Niyet Elçisi unvanını kazanmıştı.

 

24 yaşında bu vasfa layık görülen oyuncu, “Ne kadar gurur duysam az. Daha öğreneceğim çok şey var ama bu yaşta böyle bir imkana sahip olmam bile harika. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım.” demişti. Ayağının tozuyla Bangladeş ve Zambiya’daki kızların okuması için çalışmalara başlayan genç oyuncu son olarak bu hafta sonu Birleşmiş Milletler’İn New York’taki merkezinde Hollywood’daki akranlarıyla birlikte herkese ilham kaynağı olmasını umduğumuz bir konuşmaya imza attı.

 

 

Dünyada kadınların maruz kaldığı eşitsizliği bir milyon erkeğin yardımıyla son vermeyi hedeflediği ‘HeForShe’ kampanyasını da tanıttığı konuşmasında Watson, feminizm kelimesinin derinliklerine indi. Kelimenin itici bir hal aldığından bahseden ve yanlış anlamlarda kullanıldığına parmak basan Watson, kadınların erkeklerle eşit ekonomik şartlara sahip olması gerektiğini, vücutlarıyla ilgili kararlarda özgür olmalarının önemini anlatırken her iki cinsiyetin genel olarak eşitliğini savundu.

 

Angelina Jolie, Audrey Hepburn gibi meslektaşlarının izinden giden Watson’ın nicelerine örnek olmasını diliyoruz.