GÜZEL ANADOLUMUZ BREAKDANS İLE TANIŞIYOR

GÜZEL ANADOLUMUZ BREAKDANS İLE TANIŞIYOR


Vakit Halay çekme Vaktidir


Müziğin ve müzisyenin, dansın ve dansçının kara gün dostu Red Bull; breakdansı Anadolu’ya götürüyor.

 

 

Bir sokak geleneği olarak hayatına başlayan breakdans sonunda kültürümüzün temellerine el atıyor. Red Bull ilkokulda zorunlu olarak başladığımız Anadolu danslarını bilinçaltımızdan ‘Yürü yürü, bas tut.’ olarak alıyor ve yepyeni bir boyut katıyor. Anadolu Break projesini muazzam bir amme hizmeti olarak hizmete sokan Red Bull, 3-22 Eylül tarihleri arasında Tayfun Talipoğlu gibi karış karış Anadolu’yu gezecek. Bu karış karış gezmeye ortak olamayacağınızı düşünüp kahrolmanıza izin veremeyeceğiz. Red Bull’un Anadolu Break’i özetlediği muazzam internet sitesi Var Mısın Dansa’ya alalım.

 

 

Tabii ki Red Bull bu yolculukta yalnız olmayacak. Bir köy kahvesine dalıp ‘Hadi yöresel breakdans yapın da görelim.’ demeyeceğini doğru tahmin ettiğiniz Red Bull, Anadolu Break için yanına Neguin ve Roxrite’ı alıyor. Dünyanın breakdans konusunda en prestijli yarışması olan Red Bull BC One yarışmasında birinci olan Neguin ve Roxrite’a yollarını kaybedip Antalya yerine Sivas’tan çıkmasınlar diye Flying Steps’in kurucusu Amigo liderlik edecek.

 

 

Amigo ile birlikte yola çıkan ekip; Aydın’dan Zeybek’i, Antalya’dan Kaşık’ı, Kars’tan Köroğlu’nu ve Diyarbakır’dan karpuzu alarak breakdans tavasında pişirecek. Anadolu Break sayesinde dansçılar kendi sınırlarını sonuna kadar zorlayacak, seyirciler ise dansçıların sınırlarını zorlamasını keyifle izleyecek.

 

 

Peki bu tarihler arasında Anadolu Break projesini izleme olasılığı bulamayanlar ne yapacak? Merak etmeyin Red Bull sizi de düşündü. Fatih Akın’ın kanatları altında sinema dünyasına adım atan yönetmen Taylan Mutaf, bütün Anadolu Break sürecini kayda alacak.