ICE BUCKET CHALLENGE BİTTİ: YENİ TREND MALAFAT TUTMAK

ICE BUCKET CHALLENGE BİTTİ: YENİ TREND MALAFAT TUTMAK


Farkindalik Arttirmanin çeşitli Yollari


ALS için bağış toplamak ve hastalık için farkındalığı arttırmak üzere başlayan ice bucket challenge, binbir türlü senaryo ve çoğu zaman 15’er saniyelik Instagram videoları suretiyle haftalardır internet kasıp kavurmakla kalmadı, yaklaşık 80 milyon dolar da bağış topladı.

 

Leonardo DiCaprio’nun sosyal sorumluluk projesi yaptığı, Hülya Avşar’ın topuklu ayakkabıları ve mayosuyla iştirak ettiği, Naomi Campbell’ın yatında bir moda çekimine çevirdiği, Olivia Wilde’ın kendi göğüsünden sıktığı sütü kattığı, Oğulcan Engin’in ise çok yanlış anladığı ice bucket challenge’a önce rakip olarak rice bucket challenge geldi. Bollywood’lu ünlü bir oyuncunun önderliğinde başlayan sosyal sorumluluk projesinde Hintliler, durumu kötü olan vatandaşlara bir kova dolusu pirinç hediye etti.

 

 

 

Boş durmayan Japonya’da da, dokuz porno yıldızı, 30 Ağustos Cumartesi günü ‘Stop! AIDS’ kampanyasına para toplamak üzere memelerini halka açtı ve iyi bir amaç uğruna bağış karşılığında katılımcılara bir avuç meme sundu.

 

 

Dünyada sosyal sorumluluk adına farkındalık yaratmaya yönelik bir sürü farklı proje vuku bulurken, Check One Two adındaki İngiliz kuruluşu, prostat kanseri hakkında erkekleri biliçlendirmek ve her yaştan erkeğin deneyimleyebileceği bu tehlikeye dikkat çekmek amacıyla #feelingnuts isimili bir akım başladı. Erkeklerin hayalarını tutarak poz verdiği kampanyaya Ricky Gervais, Will Arnett ve Union J gibi isimler katıldı.

 

 

 

 

Micheal Fassbender’ın da kampanyaya katılımını merakla bekliyoruz.