ICE BUCKET CHALLENGE FURYASININ BİLANÇOSU

ICE BUCKET CHALLENGE FURYASININ BİLANÇOSU


Videolar Ne Kadar İzlendi? Kaç Para Toplandi?


İyi bir amaçla başlayıp, nedenini niçinini bilmeyen insanların kafasına içi buz dolu bir kova su dökmesi formatını alan Ice Bucket Challenge, 2014'ün en hızlı yayılan furyası olmayı başardı. Ünlü oyuncular, yönetmenler, şarkıcılar, futbolcular ve binlerce insan, Ice Bucket Challenge videolarını sağanak şeklinde paylaştılar. Meydan okumalar, meydan okumalara cevaplar derken timeline'ımız bu videolardan geçilmedi. Bu furya yavaş yavaş duruldu. Geriye oldukça yüksek rakamlara sahip istatistikleri kaldı.

 

 

Şimdiye kadar yayınlanan Ice Bucket Challenge videoları toplamda 1 milyar tıklanma sayısına ulaştı. Videoların adedi ve yüksek izlenme sayısına rağmen toplanan para ise 100 milyon dolarda kaldı. En çok izlenen videolar; Bill Gates, Robert Downey, Jr., Paul Bissonnette ve Foo Fighters'a ait. Bill Gates'in videosu tek başına 20 milyonda daha fazla kez izlendi.

 

 

Youtube'da milyonlarca kez tıklanan videolara bakıldığında toplanan paranın daha çok olması gerekirdi diye düşünmeden edemiyor insan. Ne diyelim; kiminin parası, kiminin hayır duası lafı bu durumla ilgili aklımıza gelen ilk şey.