IPHONE KAMERASININ EVRİMİ

IPHONE KAMERASININ EVRİMİ


Iphone’un Dünü Bugünü


İlk iPhone'nun piyasaya çıktığı günden bu yana tam yedi yıl geçti. Akıllı telefon furyasından sorumlu iPhone’lar 2007 yılında satışa çıkmıştı. Aradan geçen süre içerisinde tatlı ama pahalı belalarımıdan biri haline gelen iPhone, geçtiğimiz günlerde lansmanı yapılan 6 ve 6 Plus’la yeni bir cep telefonu değişim dürecinin başlangıcını yaptı. Biz de şöyle bir geriye doğru dönüp bakalım dedik. Son modelleriyle satış rekorları kıran iPhone’ların değişimini masaya yatıralım dedik.

 

 

Her yeni modeliyle iPhone’larının özellikleri üzerinde geliştirmeler yapan veya yaptığını savunan Apple’ın kameraları da bu geliştirmelerden nasibini aldı.

 

 

6 ve 6 Plus’la ilk iPhone'un işlemcisine göre 50 kat daha hızlı bir hale gelen iPhone’lar sürekli yenilenirken kameralar da gelişim göstermye devam etti.

 

 

 

Daha kaliteli fotoğraflar çekebilmemiz için sürekli en gelişmiş yeniliklerin ve sistemlerin kullanıldığı iPhone kameralarının evrimini inceleyen Lisa Bettany isimli fotoğrafçı bizlere somut verilerle geri dönüş yaptı.

 

 

 

 

 

 

 

Şu anda en büyük özelliklerinden biri ortamdaki renklere ve ışığa göre kendisini otomatik ayarlamak olan kameraların her yeni modelle gelişme süreci görüntülerle karşımızda.