IPHONE’UN GEÇİRDİĞİ EVRİM BU VİDEODA

IPHONE’UN GEÇİRDİĞİ EVRİM BU VİDEODA


Iphone Tarihi Müfredata Girsin


Steve Jobs'un yıllar önce tanıtımını yaptığı akıllı telefonların yakışıklısı iPhone, oyunun gidişatını değiştireli tam 7 yıl oldu. Apple, her yeni modeliyle gelişen akıllı telefon sektörünün liderlik koltuğunu kimselere kaptırmadı. Geçtiğimiz hafta da tüm dünyanın gözlerini üzerine çekerek iPhone 6’yı tanıtan teknoloji devi, bir gün içerisinde 4 milyon telefon satarak kırılması çok güç bir rekora imza attı.

 

Bloomberg, yedi yıl önce hayatımıza giren ve Steve Jobs’un da dediği gibi hayatımızı değiştiren bu cihazların yedi yıl içindeki gelişimini, gelmişini ve geçmişini hazırladığı 90 saniyelik dura-kalk yani; stop-motion videoyla özetledi. “Evolution of the iPhone” isimli video, iPhone'ların ilk lansmanından beri değişen fiziksel özellikleri üzerinde duruyor.

 

 

Bu arada; 1976 yılında kurulan Apple'ın günümüze uzanan hikayesi de bir animasyon videoyla önümüze çıktı. Bu video, 1976’da başladığı icraatlarına müzik, telefon ve bilgisiyar endüstrilerinde devrim yaparak dünya çapında milyonlarca kullanıcı hayran mertebesine getirmeyi başaran Apple’ın tarihini merak edenler için evladiyelik bir çalışma olmuş.
 

THE APPLE TIMELINE from 24motiongraphic on Vimeo.