İZLANDA POLİSİNİN MUTLULUK SAÇAN INSTAGRAM HESABI

İZLANDA POLİSİNİN MUTLULUK SAÇAN INSTAGRAM HESABI


Suç Oraninin Düşüklüğüyle Yükselen Moraller


İstanbul’da güvenliği olmayan bir sitede yaşıyor, alarmsız bir evde oturuyorsanız hayatınız boyunca en az bir kez hırsızlık vakasıyla karşılaşmanız ne yazık ki çok normal. Bir kadın olarak gecenin ilerleyen saatlerinde sokakta dolaşmak, dilediğiniz gibi mini etek giymek hayli zor ve yol ortasında yere yığılsak yüksek ihtimalle kimse bakmaz bile. Biz doğal ortamımız yüzünden savunma mekanizması olarak soğuk nevalelik geliştirirken, İzlanda’nın insanları 4 mevsim yaz gibiler.

 

 

 

2013 yılında yapılan araştırmaya göre İzlanda’daki ölümlerin hiçbiri cinayet sebepli değilken, ülke barışın resmini çizerken insanlar sokakta hiç tanımadığı insanların “Gideceğin yere bırakayım mı abla?” tekliflerini art niyet aramadan kabul ediyor. Anlayacağınız, suç oranı en düşük ülkeler listesinde daima ilk 5’te bulunan İzlanda tam da çocuk yetiştirmelik bir ülke. Hal böyle olunca, ülkenin polislerine yapacak pek iş düşmediğinden onlar da mesailerini tatlı aktivitelerin peşinde koşarak geçiriyor ve bunu da Instagram hesaplarında an an paylaşıyor.

 

 

 

Kedi yavrularıyla oynayan, küçük çocuklarla bisiklet yarışları yapan, dondurma yiyerek ülke sokaklarında turlayan İzlanda polisi, “Mutluluğun resmini çizebilir misin?” mevzusuna Instagram post’larıyla koca bir “Evet” diyor.