JAPONYA’NIN SPA ANLAYIŞI AKILLARA ZARAR

JAPONYA’NIN SPA ANLAYIŞI AKILLARA ZARAR


Böyle Spa Deneyimi Görene Helal Olsun


Kahve Dünyası havuzu

 

Köpeköldüren havuzu

 

Havası, suyu, huyu, kısacası her şeyi bizim yaşadığımız bölgeden çok ama çok farklı Japonlar'ın hiçbir zaman anlayamayacağımız bir yaşam tarzı var. Yüksek ihtimalle kendileri de aynı şeyi Avrupa ve Amerika'daki insanlar için söylüyorlardır. Ama öyle şeylerle karşımıza çıkmaya devam ediyorlar ki, insan mantığına söz geçiremiyor. Neden diyor, niçin diyor, ama asla cevabı bulamıyor. Hayatın her alanını farklı yaşayan Japonlar'ın SPA deneyimi de bizim alıştığımız SPA deneyimlerinden fersah fersah farklı oluyor haliyle.

 

Sake havuzu

 

Şarap takviyesi yapılır

 

Hakone'de bulunan Yunessun SPA Resort'u ele alalım mesela. Bölgedeki ve bölgenin uzağındaki Japonlar'ın akın ettiği bu SPA merkezinde mantık dışı manzaralarla karşılaşmak mümkün. Öyle ki SPA havuzlarında çok çok farklı aromalar sizleri bekliyor. İçine kırmızı şarap doldurulanı mı ararsınız (İçmesi de bedava), katran gibi kahve dolu olanını mı ararsınız, yeşil çay aroması mı ararsınız, içeriğini anlamayamayıp Shrek Suyu adını verdiğimiz yeşil bir sıvı dolu olanını mı ararsınız? Burada normal bir SPA merkezinde asla karşılaşmayacağınız deneyimler sizleri bekliyor.

 

Shrek suyu banyosu

 

Yeşil çay havuzunda stres atmak

 

Bölgeye uğrarsanız bu akıl almaz SPA deneyimini muhakkak yaşamaya bakın. Deneyimlerinizi yazın ve bize gönderin. Yayınlayalım.