KABARIK ELEKTRİK FATURASI DOĞA DOSTU YAPTI

KABARIK ELEKTRİK FATURASI DOĞA DOSTU YAPTI


Anadolu’dan Pratik çözümler


Güneş ışığıyla çalışan uçak, güneş enerjisiyle çalışan DJ kabini, otobanlarda bulunan yol çizgilerini güneş enerjisiyle aydınlatma gibi solar enerji sektörüyle ilgili haberleri hep yurtdışından alacak değiliz ya. Şimdi de sıra bizde. Bodrum’da elektrik faturalarından canı yanan bir bir adam, çareyi evinin çatısını solar panellerle donatmakta buldu. Yaşar bey, böylelikle hem kendi elektriğini üretmeye başlayarak faturaların kendisine yaşattığı acıya son vermiş oldu hem de çevre dostu bir uygulamanın temellerini attı.

 

 

Yaşar bey, ilk olarak 15 yıldır yaşadığı Bodrum’daki evine 20 Ocak 2013 tarihinde 685 lira elektrik faturası gelince; “Güneş girmeyen eve doktor girer” diyerek çatısına tam on adet güneş enerjisi toplayan panel ekledi.

 

 

Emekli bir elektrik mühendisi olan Yaşar Bey, “Beni tekrar işe döndürdüler! Artık kendi elektriğimi kendim üretiyorum. Mis gibi tasarruf ediyoruz” dedi. Gece saat 23:00’e kadar depoladığı elektiriği kullanan Yaşar Bey, bu saatten sonra normal şebeke elektriğini kullanıyor.

 

Haberin videosunu ŞURADAN izleyebilirsiniz.