KISKANÇLIKTA SON NOKTA: KIZSAVAR T-SHIRT

KISKANÇLIKTA SON NOKTA: KIZSAVAR T-SHIRT


Tatil Bavulunun Alasi Burada


Bir ilişkinin dinamiklerini çözmek 1. dereceden 3 bilinmeyenli denklemden, atomu parçalamaktan ve hatta The Congress filminin sonunu anlamlandırmaktan bile daha zor olabilir.

 

Psikolog, sosyolog, biyolog ve hatta teologların ardındaki sebepler için kafa kafaya vermek suretiyle kafa yorduğu aşkı zehir eden kıskançlık duygusu, limit aşımına uğramadığı müddetçe sağlıklıdır mavalını okumayacağız. Onun yerine kıskançlığın en absürt örneklerinden birini sizinle paylaşıyoruz.

 

 

Sevgiliyi tek başına, kız kıza ya da erkek erkeğe tatile yollamak çoğunlukla arkasından su döküp güle oynaya icra edilen bir eylem değildir; ancak İngiltere’de 20 yaşındaki kriminoloji öğrencisi Abbie Bartlett işin bokunu çıkarttı. Bartlett, Ibiza’ya erkek erkeğe tatile gidecek erkek arkadaşı ve aynı zamanda 5 yaşındaki çocuğunun babası olan Leon Connelly’e ‘giyer misin giymez misin’ t-shirt’ü yaptırdı. Erkek arkadaşı ile el ele göz göze fotoğraflarından hazırladığı bir seçkinin üzerine ‘’Kız arkadaşım Abbie’yi seviyorum; Ibiza’daki bütün kızlardan nefret ediyorum. Lütfen benden uzak allaha yakın olun’’ yazdırdı.

 

Belli ki ters psikoloji kavramına aşina olmayan Abbie, bunu Ibiza’daki kızların bir meydan okuma olarak görüp erkek arkadaşına daha da flörtöz davranacaklarını hesap edememesiyle kalmayıp, olay sosyal medyada dillenip budaklanınca ‘’Tabii ki şakaydı’’ diyerek çevir kazı yanmasın oyunu oynadı.