LİTERAL ANLAMDA DARKSIDE ŞARKILARI

LİTERAL ANLAMDA DARKSIDE ŞARKILARI


Akşama Hazirlanin


Merhaba Darkside sevenler, merhaba Darkside’ın yolunu asker yolu gözler gibi gözleyenler… Selam olsun size. Beklediğimiz ve beklediğiniz ve de deliler gibi istediğiniz gün geldi. Bundan saatler sonra Darkside bir kol uzağınızda olacak. Size bir telefon kadar yakın olacak Nicolas Jaar ve Dave Harrington.

 

Konu kelime anlamıyla şarkılar, türküler olunca herkes bilir Play Tuşu sığınacağınız en büyük limandır. Darkside, her ne kadar kitap gibi aç aç oku bir albüm yapmış olsa da her ne kadar karizmasından bir gram ödün vermese de biz düz adamlığı severiz. O yüzden Darkside’ın şarkılarını literal anlamlarıyla karşınıza getiriyoruz ki akşam kendinizi Darkside’a daha yakın hissedin.

 

Freak, Go Home / Oğlum, Bak Git

 

Bu akşam Nicolas Jaar ve Dave Harrington içinizdeki çılgına seslenecek. İçinizdeki çılgını evine yollayacak. Ama bunu daha önce yapan adamı unutmadık. Bir belediye işçisi ile Nicolas Jaar’ın ortak notası nedir? İkisi de Fenerbahçeli midir? İkisi de akşam çay demleyip televizyon mu izler? Hayır. İkisi de eve gitmesi gereken insana zamanın geldiğini söyler.

 

 

Golden Arrow / Okçu Guiza

 

Müziği yaratıcılık tavasında kızartan Darkside, gol sevincini yaratıcılık tenceresinde kaynatan Guiza’nın kollarında buldu kendini bir dönem. Biz o dönemi unutmadık. Siz de unutmayın. Biri altın oktan bahsedecekse söz Guiza’nın…

 

 

The Only Shrine I’ve Seen / Erol Evgin – Seni Sevmek İbadetim

 

Darkside ile romantik bir gece geçirdiğinizi düşünün. Şömine başında birbirinizin gözlerinin içine bakıyorsunuz. Ateş çıtırdıyor, şaraplarda artık sona geliniyor. Ortam yangın yeri gibi. O an Darkside elinizi tutuyor ve “Gördüğüm tek tapınaksın bebeğim…” diyor. Şimdi uyanın ve kendinizi Erol Evgin’in Seni Sevmek İbadetim şarkısına bırakın.

 

 

Greek Light / Yunan Zippo

 

Darkside da Yunan Adaları’nı Öven İnsanlar Cemiyeti’nin kıymetli bir üyesiymiş. Albümün sonuna doğru sakladığı Greek Light ile Darkside, aslında bir Yunan’dan çakmak istiyor…