NE KADAR KAHVE SİZİ ÖLDÜRÜYOR?

NE KADAR KAHVE SİZİ ÖLDÜRÜYOR?


Aşiri Doz Kafein


Sabahları rüya aleminden gerçek dünyaya adaptasyonu sizin için kolaylaştıran, sınav dönemlerinde en büyük dostunuz, uykusuz gecelerin panzehiri, alkollü gecelerin sonunda soğuk duş görevi gören esmer güzel kahvenin sizi öldürebileceği hiç aklınıza gelmiş miydi?

 

 

Uyanıkken beyninizin ürettiği bir kimyasal olan adenozine savaş açmak için uykusuzluk ve yorgunluğunuzun seviyesiyle doğru orantıda kararan kahveniz, adrenalin ve dopamin salgılamanızı sağlıyor. Vücutta kokaine benzer bir etki yaratan kahvenin bağımlılık yaratması da buradan geliyor. Size sağladığı zindelik ve mutluluğun bağımlısı olduğunuz kahveyi ne kadar çok tüketirseniz vücut saatiniz ayılmak için o kadar fazla kafeine ihtiyaç duyuyor.

 

1 bardakta yaklaşık 150 mg kafein bulunurken, kahveden altın vuruşu yapmak için kendi vücut ağırlığınızın her bir kilosuna 150 mg kafein denk gelecek miktarda kahveyi bir anda tüketmeniz gerekiyor. Teknik olarak vücudunuz o kadar kahveyi bünyesinde tutamayacağından ve bir şekilde sistemden atacağından kendinizi kahveden öldürmeniz çok da muhtemel değil.