PLAKÇI DEDİN MİYDİ ARTIK HERKES ONU GÖSTERECEK

PLAKÇI DEDİN MİYDİ ARTIK HERKES ONU GÖSTERECEK


Urban Outfitters'tan çetinkaya'ya Büyük Gol


Collete'le birlikte "Ah ulan İstanbul'a bir açılsa" dediğimiz mağazalardan biri de Urban Outfitters… "Hayaller Urban Outfitters, gerçekler Çetinkaya" motto'sunu yürürlüğe soktuğumuz için uzunca bir süre bu hayalimizi rafa kaldırmak durumundayız. Bin milyon çeşit ürünü bünyesinde bulunduran, kottan pantula, kot pantuldan kunduraya, kundura pabuçtan bilimum dona her şeyin harman olduğu bu mega dükkanın bir başka özelliği de an itibarıyla dünyanın en büyük plak satış miktarının gerçekleştiği yer olması.

 

Plakta adres: Urban Outfitters

 

Altın çağını yaşayan, fiziksel kopya satışı bakımından dünya çapında CD'yi geride bırakan plaklar, Soundscan'in satış sayımlarını yaptığı 1991'den beri en yüksek rakamlarına ulaştı. Sadece geçtiğimiz yıl 6.1 milyon adet plak satıldı. Bu satışların yüzde 64'ü bağımsız plak dükkanlarından gerçekleşti. Ama dünya çapındaki büyük çaplı Record Store'lar göz önüne alındığında Urban Outfitters zirveye yerleşmiş durumda.

 

1993'ten beri gerçekleşen plak satışı Statista ağabey tarafından belgelenmiş

 

Bundan sonra plak dendiğinde akla Unkapanı İMÇ Kasetçiler Çarşısı'nın yerine Urban Outfitters gelecek. Darısı başımıza, darısı Çetinkaya'nın başına.