RUSYA’DA OTURMAK HARAM: KİLO ÖLÇEN BANKLAR

RUSYA’DA OTURMAK HARAM: KİLO ÖLÇEN BANKLAR


Tartidan Kaçiş Yok


2012 yılında yapılan ve Rusya’nın yüzde 55’inin aşırı kilo ile problemi olduğunu gösteren araştırma insanların, özellikle Türk erkeklerinin aklındaki “Rus ırkı süper model gibidir” anlayışını değiştirecek cinsten. Rusya nüfusunun fast food ve alkol tüketimiyle doğru orantıda artan kiloları, Sağlık Bakanlığı’nı alarma geçirirken spor salonu ve reklamcılara da duruma kafa yoracakları cinsten malzeme verdi.

 

 

Birkaç sene önce otobüs duraklarındaki banklara dijital tartı koyan Hollanda’dan ilham alan Rusya’daki spor salonu sahipleri benzer bir çalışma yapmaya hazırlanıyor. Spor salonlarına yakın sokaklarda ve parklarda bulunan banklara dijital tartı yerleştirmeye karar veren iş sahipleri, uygulamanın masrafını karşılamaya hazırken projeye Moskova Medya ve Reklam Başkanı Vladamir Chernikov’dan da destek geldi.

 

 

Önümüzdeki aylarda başlayacak uygulamada, üzerinde beslenme ipuçlarının da bulunacağı tartılı banklara oturmak, özellikle yanınızda sevdiceğiniz de varsa ‘doğruluk mu cesaret mi?’ oyunu oynamaya benzeyecek. Yiyorsa oturun.