SPOTIFY’DA EN ÇOK DİNLENEN ŞARKI REKORU KIRILDI

SPOTIFY’DA EN ÇOK DİNLENEN ŞARKI REKORU KIRILDI


Bir Haftada 10 Milyon Kişiye Ulaşan Şarki


Online müzik dinleme servisi Spotify’da dev bir rekor kırıldı. Hem de kırılması güç bir rekor. Bir şarkı, 7 günde tam 10 milyon kez dinlendi. Sadece bir hafta içinde 10 milyon kez stream edilerek dinlenen şarkı kimin mi?

 

 

Biraz en mainstream isimler üzerinde yoğunlaşın… Haydi biraz kopya da verelim size; son dört, beş yıldır piyasaya oynayarak kariyerini uçuşa geçiren bir isim.

 

Hala tahmin edemediniz mi? Öyleyes size daha fazla zorlamayalım; Forbes tarafından son iki yılın en çok kazanan DJ’i olarak açıklanan Calvin Harris’ten bahsediyoruz.

 

Elektronik dans müziği janrının son yıllardaki en büyük ana akım silahı Calvin Harris tarafından dev bir rekor kırıldı. Keşke özüne dönse diye arkasından atıp tuttuğumuz Harris, yeni şarkısı ‘Blame’ ile bir hafta içerisinde 10 milyondan fazla kez dinlendi.

 

İşte söz konusu rekortmen şarkı;
 

 

Türkiye pazarına gireli henüz daha bir yıl bile olmayan Spotify günden güne daha da büyüyerek ülke pazarında pasta payını arttırıyor. Bu haberimiz Türkiye genelinde değil, global Spotify kullanıcıları hakkında olsa da, ilerleyen günlerde yerli sanatçılarımızın daha minik rekorlara ülke genelinde imza atması muhtemel…