YÜZBİNLER İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE KARŞI SOKAĞA DÖKÜLDÜ

YÜZBİNLER İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE KARŞI SOKAĞA DÖKÜLDÜ


Halay Başi: Leonardo Dicaprio


New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Merkezi’nde 125 devlet ve hükümet başkanının katılımıyla yapılacak İklim Değişikliği Zirvesi öncesi, aralarında İstanbul’un da bulunduğu dünyanın birçok şehrinde yüzbinlerce kişi sokağa döküldü. Pazar günü 160’tan fazla ülkede 600’dan buluşma noktasında düzenlenen ve katılımıyla rekor kıran yürüyüşlerin en geniş kapsamlısı, bir sürü ünlü yüze de rastlanan New York’taydı.

 

 

 

En büyük iki sebebi küresel ısınma ve küresel soğuma olan iklim değişikliğinin diğer gündemler arasında kaynayıp gitmesine izin vermemeye kararlı eylemciler, yetkililerden konuyla ilgili acil ve etkili adımlar atmasını istediler. 310 bin kişinin katıldığı söylenen New York yürüyüşündeki ünlü simalar arasında Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon, bu aralar göbeği salan ama duyarlı kişiliğiyle “Önemli olan iç güzelliği” savını destekleyen Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt ve Mark Ruffalo bulunuyor.

 

 

 

Bugün New York’ta gerçekleşecek zirvede, İstanbul’da açılan pankartlar arasında bulunan “İklimi değil, sistemi değiştir” motto’suna yakışır kararlar alınmasını umuyoruz.