BANKSY’E YAPILAN IRKÇILIK SUÇLAMALARININ SONU KÖTÜ BİTTİ

BANKSY’E YAPILAN IRKÇILIK SUÇLAMALARININ SONU KÖTÜ BİTTİ


Banksy Eserinin Hazin Sonu


Essex'in Clacton-on-Sea bölgesinde bulunan yeni bir Banksy eseri, ırkçı bulunduğu için bölge yetkilileri tarafından silindi. Sokak sanatının gizemli kişiliği Banksy'nin bir İngiltere gerçeği olan göçmen sorunundan dem vurduğu eseri geçtiğimiz hafta seçime hazırlanan beldede birdenbire bitivermişti. Güvercinlerin ellerindeki pankartlarla göçmenleri hiç de hoş karşılamadığı mural, yüksek ihtimalle ülkedeki birçok insanın bakış açısına bir göndermeydi.

 

 

Yetkililer, bölgedeki bazı insanlar tarafından Banksy'e ve eserine "Irkçı" etiketi yapıştırılmasına neden olan bu çalışmanın yoğun şikayetler alması üzerine harekete geçtiklerini söylediler. Şu ana kadar bu durum hakkında bir açıklama yapmayan Banksy, geçen hafta ortaya çıkan iki yeni eserinden biri olan bu mural'ın fotoğraflarını geçtiğimiz Salı günü web sitesinden paylaşmıştı.

 

 

Eseri silen bölge yetkilileri "Uygun" bir Bansky eserini her zaman memnuniyetle karşılayacaklarını, gizemli sanatçıyı Calcton-on-Sea'de tekrar görmeyi umduklarını belirttiler.