BİR GARAJDA YILLARDIR UNUTULMUŞ 36 CORVETTE GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

BİR GARAJDA YILLARDIR UNUTULMUŞ 36 CORVETTE GÜN YÜZÜNE ÇIKTI


Tozlar Arasinda Kaybolmuş Sakli Hazine


Bir garaj düşünün; içinde 25 yıldır unutulmuş, toz duman arasında kalmış 36 adet klasik Corvette araba bulunsun. Böylesine saklı bir hazineyi nasıl unutabilir ki insan? Ama vallahi unutuyor. New York'taki bir yeraltı garajında ortaya çıkan 1953-1989 yapımı 36 Corvette'in halini görmeyin a dostlar.

 

 

 

Bu arabaların arkasında uzunca bir hikaye var. Dennis Amodeo adlı arkadaş, 1989 yılında VH1'ın sponsoru olduğu bir yarışmaya katılıyor ve bu klasik arabaları kazanıyor. Aradan geçen zamanın ardından Peter Max isimli Alman bir sanatçı bu evladiyelik koleksiyonu Amodeo'dan satın alıyor. Anlaşmanın şartları oldukça ilginç; 250.000 dolar nakit para ve Max'in 250.000 dolar değerindeki işleri karşılığında koleksiyon el değiştiriyor. Anlaşmada şöyle bir madde de var. Peter Max, eğer ileride bu koleksiyonu elden çıkarırsa Amodeo'ya 1 milyon dolarlık ek ücret ödeyecek.

 

 

 

Bu kolekiyonu satmaya niyetli olmayan Peter Max, ileride gerçekleştireceği muhtemel projelerinde arabaları kullanırım diye düşünüyor. Ama bu düşüncesi hiçbir zaman kısmet olmuyor ve 36 adet Corvette 25 yıl boyunca bir garajda bekliyor. Toz ve toprak içinde…

 

 

Geçtiğimiz Ağustos ayında koleksiyonu Heller Ailesi'ne satmaya karar veriyor Peter Max. 36 Corvette'i açık arttırma amacıyla satmak isteyen Heller'lar, arabaları teslim almaya gittiklerinde inanılmaz manzarayla karşılaşıyorlar. 25 yıldır yüzüne bakılmayan saklı hazine, tozlar arasında kaybolmuş bir şekilde karşılarına çıkıyor.