BİRA AÇTIRAN ALBÜMLER: JANE BIRKIN/SERGE GAINSBOURG

BİRA AÇTIRAN ALBÜMLER: JANE BIRKIN/SERGE GAINSBOURG


Erotizmi Tek Bir Albüme Siğdirdik


Bir yanda ‘It Girl’ün sözlükteki karşılığı, Hermes Birkin Bag’in isim anası, tarzıyla jenerasyonları etkilemiş zamansız bir ikon ve dünyada milyonlarca kadının ‘bangs a la Birkin’ saç stilinin sebebi güzeller güzeli Jane Birkin. Diğer yanda tutkuyu müziğinde eriten, yatak odası müziği kavramının babası, ve çirkin seksilerden Serge Gainsbourg.

 

 

Birkin ve Gainsbourg’un 1968 yılında Slogan filminin setinde başlayan aşklarını aşık olunası hikayesi, 1969 yılında uğruna nice tombul biralar içilecek bir albümün yaratılmasına vesile oldu.

 

Başından sonuna tutkunun ikametini aldırdığı bu albüm sayesinde Fransızca bilmediğinize lanet edecek, bilmeseniz de biliyormuşçasına şarkı sözlerini mırıldanacaksınız. Nice sevişmelere fon müziği olan albümde Je t'aime… moi non plus gibi efsane bir şarkı var. Sonlarına doğru giren orgazm halindeki kadın sesiyle BBC’den sansürü yiyen, Vatikan’ın “Allahsızlar” yakıştırması yaptığı çift, 11 şarkının her birinde tutku ve erotizmi tabaklarınıza eşit şekilde pay ediyor.

 

 

60’ların vintage atmosferini her saniyesinde soluyup, tombul şişe biranızdan bir yudum daha alıyorsunuz. Barok pop, orkestrası bol pop ve genel olarak pop şeklinde tanımlayabileceğimiz bu albümü plak formatında bulundurmanız faydanıza olacaktır. Uygun ortamda pikaba konulursa, “Havada seks kokusu var” dememek elde değil. Denemediyseniz muhakkak tavsiye ederiz arkadaşlar.

 

 

Albümdeki 11 şarkıyı da birbirinden ayırmak istemiyoruz. Hepsi de birbirinden değerli şarkılar sonuçta.

 

En tutkulu aşkların başına gelen kaderi paylaşan Birkin ve Gainsbourg, filmin ana fikrinin sonundan önemli olduğunu kanıtlayarak 12 senenin sonunda ayrıldı. Bu ayrılıktan geriye müthiş kareler, müthiş hikayeler ve tabii ki de bu şahaser albüm kaldı. Bol tombul bira eşliğinde dinleyiniz, soğuk tüketiniz.