CİLT BAKIMINDA DEVRİM: OTLU MASKE

CİLT BAKIMINDA DEVRİM: OTLU MASKE


Bir Kaşik Bal, Bir Adet Avokado Ve Bir Tutam Ot


Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte kadınlar için Birinci Dünya Problemleri’nde başı çeken dertlerden biri cilt problemleridir. Soğuk hava, aşırı sıcak su, klima ve kalorifer gibi etkenlerle kuruyan cilt yıpranır; böylece yaşlanması hızlanır. Bu durum karşısında “Geçince geçer” diyerek hayatınıza devam edebilir ya da Kadınca tarzı programlar ve Cosmopolitan gibi dergilerde gördüğünüz kendin yap kürleri için adeta bir kimyager olabilirsiniz. Bal, soda, esmer şeker, avokado hatta Türk kahvesi bile bu kürlerin içinde yer alırken yepyeni bir trend olan otlu yüz maskesi cilt mevzusunda devrim yaratacak gibi.

 

 

Colorado’da yasallaşan ve büyük tartışmalara yol açan marijuananın ham maddesi kenevirin özü, görünen o ki cilt problemleri için birebir. İltihap sökücü ve antioksidan etkileriyle cilde iyi gelen THC’nin, cilt maskelerinin olmazsa olmazları ile birleştirilip maske olarak uygulandığında yüzlerce lira dökülerek alınan hazır maskelerden daha etkili sonuçlar gösterdiği düşünülüyor.

 

 

Daha mutlu bir evliliğin ilacı olduğu söylenen ot, gerçekten cilde iyi geliyor mu gelmiyor mu bilmiyoruz; ancak Colorado’daki ot satıcılarının cilt bakım uzmanlarına dönüştüğünü görür gibiyiz.