ÇOK ÇOK UZUN: DÜNYANIN EN UZUN BİSİKLETİ

ÇOK ÇOK UZUN: DÜNYANIN EN UZUN BİSİKLETİ


Nba'e koysan Oynar


Cücük bisikletle başladık, destekli bisiklete terfi ettik, BMX'e hallendik, bilmemkaç vitesli dağ bisikletlerinde huzuru bulduk, bugünlerde ise tasarım bisikletlere hallenir olduk. Şehir hayatından kaçışın en güzel araçlarından biri olan bisiklet; İstanbul'da Haşim İşcan Alt Geçidi'nde piyasasını yapıyor, Caddebostan Sahil'de yolunu buluyor, Konya'da ise kullanım rekorunu kırıyor.

 

 

Richie Trimble isimli bisiklet sevdalısı ise en uzun bisikleti inşa etme mesaisini tüm hızıyla devam ettiriyor. Geçtiğimiz yıl 4.5 metre uzunluğundaki StoopidTall'la dünaynın en uzun bisikleti rekorunu kıran bisiklet delisi, "En önemli olan boyutu" motto'suna o kadar inanmış ki; kendisine ait bu rekoru kırmayı başarıyor. StoopidTall'un rekorunu geliştiren 6 metre uzunluğundaki StoopidTaller, "Dünyanın en uzun bisikleti" ünvanını eline geçiriyor.

 

 

Rekorun rekor sayılması için gerekli olan şey ise bisikletin binilebilir olması. Hal böyle olunca Trimble, bu mega uzun bisikleti bizzat kullanmaya karar veriyor. "Hayatımdaki en zor deneyimdi" dediği StoopidTaller'ı kullanma deneyemini gerçekleştirirken kıçından ter aktığına eminiz. Ama tutkusu uğruna zoru başarıyor ve rekoru geçerli hale getiriyor.