DÜNYANIN EN GÜZEL SKATEPARK’I: STREETDOME

DÜNYANIN EN GÜZEL SKATEPARK’I: STREETDOME


Gavur Yapiyor Vol. 23203


Şu ülkenin sınırları içinde nadiren rastladığımız güzel şeyler, kötü gündemimizde çölde vaha etkisi yaratıyor. Çapı biraz daha genişletmek istersek de ülke sınırlarından büyük bir mutlulukla dışarı çıkmak zorunda kalıyoruz. Dünyanın dört bir köşesinde karşımıza çıkan yaratıcı projeler ve güzel insanlar sayesinde yarına karşı umutlarımız artıyor.

 

 

 

Belli bir karşılığı olmadan yatırım yüzü görmeyen ülkemizde asla göremeyeceğimiz türden bir proje için "Ver elini Danimarka" diyoruz. Sadece 20.000 nüfuslu Haderslev kasabasını ziyaretimizin amacı, belki de dünyanın en şahsına münhasır skatepark'ını bünyesinde bulundurması. Aslında skatepark deyip geçmek de ayıp olur. Sanat eseri demek daha doğru. StreetDome isimli bu skatepark açık ve kapalı alanlardaki mimarisiyle göz kamaştırıyor. CEBRA'nın yetenekli mimarlarının kaykaycı Rune Glifberg'le ortaklığı sonucu ortaya çıkan StreetDome, bölgedeki genç nüfus için adeta bir cennet.

 

 

 

6000 metrekare alanda inşa edilen StreetDome'da tırmanma duvarı, basket sahaları, yapay kano alanı ve tabii ki dev skatepark'lar bulunuyor. Enstalasyon ve illüstrasyonlarla donatılmasıyla bir sanat eseri kıvamına gelen StreetDome'un geçtiğimiz ayki açılışına Nicky Guerrero, Alex Sorgente, Diego Fiorese ve Rune Glifberg gibi ünlü kaykaycılar katıldı.

 

 

 

En büyük yatırım aracı AVM olan bir ülkenin insanları olarak gıptayla izliyoruz…