GAME OF THRONES’TA KİMİN ÖLECEĞİNİ FORMÜLLE AÇIKLAYAN MATEMATİKÇİ

GAME OF THRONES’TA KİMİN ÖLECEĞİNİ FORMÜLLE AÇIKLAYAN MATEMATİKÇİ


Kim öle Kim Kala


George R. R. Martin’in psikolojisinin kara delikleri ve derinliklerine inmek istediğimiz çocukluğu sayesinde Game of Thrones’ta kelle mütemadiyen koltukta. En ağır başrolün bile hayatının garantide olmadığı, kadın, hamile, aile babası demeden kıldan ince boyunlar çatır çatır kesiliyor. Kafaların korkuluk görevi gördüğü dizinin oyuncularının ve pek tabii bizim korkulu rüyamız haline gelen 9. bölümler Teksas Katliamı filmini aratmayacak şekilde kan gölüne bürünüyor.

 

 

 

Sevdiğimiz karakterlerden biri ölecek diye askerdeki sevgilimizin hayatı için endişelenir gibi endişelenip, Martin’in kafasından geçenleri öğrenmek için en iyi falcılara para dökmeyi ciddi ciddi düşünürken Richard Vale isimli bir matematikçi, işin formülünü çözdüğü iddialarıyla çıkageldi. University of Canterbury’de çalışan matematikçi ve istatikçi Game of Thrones hayranı Richard Vale’in teorisi şöyle: Kitabın her bölümü bir karakterin bakış açısından anlatıldığından, eğer karakterin kitapta hiç bölümü yoksa veya kalmamışsa ölme ihtimali çok çok yüksek. Vale’in tablolarına göre Tyrion, Jon Snow ve Sansa’nın kefen paralarını yavaş yavaş hazırlamaları gerekiyor.

 

 

Neticede bu ölümlü dünyada herkesin bir ayağı çukurda; ancak Jon Snow’u Westeros’un yedi cennetinden birine yollarsa George R. R. Martin kendi mezarını kazmış olur, bizden söylemesi.