GAME OF THRONES’UN YENİ SEZONUNDAN VİDEO GELDİ HANIM!

GAME OF THRONES’UN YENİ SEZONUNDAN VİDEO GELDİ HANIM!


Olaylar Olaylar


Game of Thrones’un 15 Haziran’da yayınlanan uzatmalarına kurban olduğumuz 66 dakikalık 4. sezon finalinin ardından 1 seneliğine Amerika’ya yüksek lisansa yolladığımız sevgiliye yas tutar gibi yas tutuyoruz. Evrim geçiren Arya’yı, en tatlı Sezercik Jon Snow’u, trajik bir şekilde hakkın rahmetine kavuşan biricik Prens Oberyn’i, hatta karanlıklar kraliçesi Cersei’i bile özledik. Diziden gelecek herhangi bir iştah açıcı haberi askerdeki sevgili bekler gibi beklerken, sabah ejderha kuryesinin Westeros’lardan getirdiği dumanı üstünde habere uyandık. 5. sezondan yeni dedikodular, fotoğraflar hatta 31 saniyelik bir video bile var.

 

 

Videodan anlaşıldığı üzere Cersei’in çocuğunun babası, yasak aşkı ve de erkek kardeşi (WTF) Jamie Lannister, Javier Bardem’le aynı kaderi paylaşan çirkin seksilerden Prens Oberyn’nin toprakları Dorne’a gidiyor. Üzerine Dorne’un yöresel kıyafetlerini geçiren Jamie’nin sebebi ziyareti belli; baş sağlığı. Martell düşmanı olmayan yegane Lannister’lardan Jamie’nin ziyaretindeki gariplik ise zamanlaması. Bölüm 9. bölüm olunca, Game of Thrones da 9. bölümlerinde orgazma ulaşmasıyla meşhur bir dizi olunca, insan beterin beterini bekliyor. Jamie, Oberyn’in Sand Snakes olarak da bilinen gayrimeşru kızlarından biriyle ölüm düellosuna mı girişir, yoksa Oberyn’in geride bıraktığı Ellaria’yı mahrem şekillerde mateminden mi çıkarır bilemiyoruz; ama mekan ve zaman seçiminden ötürü eminiz ki bu bölüm olaylı olacak besbelli.

 

 

 

 

Diziye giren yeni kahramanlara gelecek olursak, merhum Oberyn’in abisi ve House of Martell’in ağası Doran Martell (Alexander Siddig), Lost’taki kendisinin korumalarından Areo Hotah (DeObia Oparei) ve arka planda arzı endam eden, Sand Snakes olduğundan şüphelendiğimiz Nymeria Sand (Jessica Henwick) şimdilik bildiğimiz isimler arasında. Lost’un eli sopalı Mr. Eko’su Adewale Akinnuoye-Agbaje’yi de yeni Game of Thrones sezonunda izleyeceğimizi belirtelim.

 

 

 

Bu arada söylemeden edemeyeceğiz, Oberyn’e “Sensiz ben bir hiçim” diyen Ellaria’nın soluğu Dorne’un Mehmet Tatlı’sında alıp yeni saç kesimiyle depresyondan çıkmasını esefle kınıyoruz.