HBO’DAN BANKSY BELGESELİNE YARATICI PROMOSYON

HBO’DAN BANKSY BELGESELİNE YARATICI PROMOSYON


HBO'NUN AKLI ÇOK GÜZEL ÇALIŞIYOR


Geçtiğimiz hafta tutuklandığında dair haberlerle büyük bir sazan avına vesile olan Banksy, HBO tarafından yayınlanacak belgeseliyle bir kez daha graffiti ve sokak sanatı sevenlerin kalbinde taht kurmaya hazırlanıyor. 

 

 

Banksy Does New York, yani Banksy New York’u Yapıyor isimli belgeselin ana çıkış noktası esrarengiz ağabeyin geçtiğimiz yıl New York sokaklarını karnaval yerine çevirmesi olacak. Şehrin resident sokak sanatçıbaşısı olarak 2013’te New York’u hem görsel hem de işitsel bir şölenle baş başa bırakan Banksy’nin hikayesini bu belgesel vesilesiyle farklı insanların gözüyle izleme şansına erişeceğiz.

 

 

En sevdiğimiz dizilerin kanalı olarak da nam salan HBO, bu belgeselin tanıtımı amacıyla güzel mi güzel bir promosyon yöntemi seçmiş. Sokak sanatçılarının sık sık başına gelen “Eserlerinin silinme” vakasından yola çıkan kanal, 31 Ekim’de yayınlanacak belgesel için ufak teaser’lar hazırladı. Bu teaser’lar yayınlandıktan 24 saat sonra Youtube’dan siliniyorlar. O arada izleyen izliyor. Bu yöntem 31 Ekim’e kadar devam edecek.

 

 

Yüksek ihtimalle ancak Torrent’ten indirip izleyebileceğimiz belgeselin şimdiye kadar yayınlanan teaser’larına gelirsek;