İÇİP İÇİP İZLENECEK FİLMLER: HOT FUZZ

İÇİP İÇİP İZLENECEK FİLMLER: HOT FUZZ


Cornetto Trilogy'de İkinci Perde


Cornetto Trilogy'nin ikinci kardeşini bayrama saklamakla ne de iyi etmişiz. Edgar Wright çocukları toplamış, bayramlıklarını giydirmiş. Simon Pegg bir yanda, Nick Frost bir yanda, Martin Freeman bir yanda, Bill Nighy bir yanda, Bill Bailey bir yanda. İngiliz sineması komedi sanayisinin iki kankası ve yine İngiliz sinemasının on numara beş yıldız oyuncuları bu gece tombul şişe biralarımızı içerken konuğumuz olacaklar.

 

 

Shaun of The Dead ve hatta Spaced'le başlayan birlikteliklerini 2007 yılında bir kez daha yineleyen ekibin Hot Fuzz'daki adresi İngiliz kasaba hayatı. Londra sokaklarının tozunu attıran polis Nicholas Angel, meslektaşlarına kötü örnek olması yüzünden ödül niyetine ülkenin suç vakası en düşük kasabası Sandford'a şutlanıyor. Ufak bir karakola sahip bu kasabada Angel'ın ilk yaptığı iş tabii ki bir pub'a girmek oluyor, ardından da 18 yaş altındakilere alkol yoklaması yapıyor. Yani gerçekten de mega sıkıcı bir kasaba…

 

Lakin kazın ayağı tabii ki öyle değil. Literal anlamda bir kaz da cabası. Kasaba sakinlerinin güleryüzünün altında hiç beklemediğiniz sırlar var. Her Edgar Wright filminde olduğu gibi Pegg – Frost ilişkisi üzerinden kankalık müessesesinin önemine değiniliyor. Yine her Edgar Wright filminde olduğu gibi Hot Fuzz'da da pub kültürüne saygı duruşuna geçiliyor. Biz de bunun şerefine bir adet tombul şişe bira daha açıyoruz.

 

 

Büyük bir gerilime yelken açacakmış gibi gözükürken hiç beklemediğimiz anda aparkatı geçiren espriler, birbirinden saçma karakterlerden oluşan kasaba sakinleri, geniş bir sinema bilgisine sahip olmanız halinde daha da keyif alacağınız mükemmel göndermeler (Özellikle Point Break göndermeleri) ve kimi zaman gore'a yelken açan efektler… Shaun of the Dead'in yarattığı beklenti, 2007 yapımı filmde fazlasıyla karşılığını buluyor. Adeta bir fragman hızında oldukça seri akan filmin sonunda İngiiz mizahına, Simon Pegg'e, Nick Frost'a, kısacası filme doyamıyorsunuz.

 

 

Geçtiğimiz yıl vizyona giren The World's End'le hat trick'ini tamamlayan Cornetto Trilogy'nin bu ikinci ayağında dünyanın son günüymüşçesine gülmek var, hastası olduğumuz İngiliz mizahı var ve tabii ki bol bol tombul şişe bira var. Bugüne kadar ıskaladıysanız bizim size son uyarımız olsun. "Bu akşamı Hot Fuzz'la özel kılın." Halihazırda izlemiş olanlar da şöyle güzel bir tazeleme yapsın.