ROBOT SENFONİ ORKESTRASI İFTİHARLA SUNAR

ROBOT SENFONİ ORKESTRASI İFTİHARLA SUNAR


Orkestra Android'e Emanet


Japonlar'ın android aşkı günden güne gelişim göstererek yakın gelecekte yaşayabileceklerimiz hakkında güzel bir fragman sunuyor. Ana haber bülteni spikeri olarak üretilen android'in ardından Damon Albarn'ün Japonya'ya giderek android'lere konser vermesi sektörün geldiği son durumu görmek açısından fazlasıyla zihin açıcıydı. Şimdi zihinlerimizi bir kez daha açmaya niyetlenmenin tam sırası. Yine Japonya'ya gidiyoruz.

 

 

 

Pepper Tech Festival kapsamında android'lerin harman olduğu projeler konuştu. Bu projelerden biri de Japon ajans teamLab'e aitti. Pepper isimli android, ışık orkestrasına benim diyen orkestra şefinden daha iyi bir şekilde hükmetti. The Light Orchestra with Pepper isimli gösteride Pepper evvela izleyicilerine bir konuşma yaptı ardından da eliyle tuttuğu ışıklı batonla ışığın ritme ayak uydurduğu bir gösteri sundu.

 

 

Terminator serisini izleyip Skynet korkusunu bünyesine işleten insanlara ilaç niyetine bu performansla android'lerin günümüzde geldiği noktayı bir kez daha görme fırsatını yakalıyoruz.