YILIN DERBİSİ: FACEBOOK VS. TWITTER

YILIN DERBİSİ: FACEBOOK VS. TWITTER


Forbes'tan Evladiyelik İnfografik


Galatasaray ve Fenerbahçe mi? Real Madrid ve Barcelona mı? Oralet ve çay mı? Play Tuşu ve Play Tuşu mu? Hayır yılın derbisi burada, hem de en infografik formunda: Twitter vs. Facebook. Mavinin elli tonunu yarıştıran, ebediye rakip olan iki sosyal medya platformu, kozlarını Forbes ve Statista işbirliği ile hazırlanan infografikte paylaşıyor.

 

 

Ne bedenini ne de ruhunu Facebook’a satmayan ve Mark Zuckerberg’e paranın her şeyi satın alamayacağını kanıtlayan Twitter, 140 karakterinden büyük işlere kalkışıyor ve Facebook’a kafa tutuyor.

 

Haber takip etmek, gündemden düşmemek için birebir olan Twitter’ın, en çok takipçisi olan ilk üçü Katy Perry, Justin Bieber ve Obama. Justin Bieber’dan az takipçisi olan Obama’nın evlat olsa sevilmeyecek şarkıcıyı sınırdışı etmesini öneriyoruz. Belki gündemden düşer, ünsüz ünlüler kervanının yolcusu olur. Facebook’ta en popüler isim ise Shakira. Kendisini her ay Kasımpaşa’ya saç kesimine gelen Cristiano Ronaldo ve sarı saçlarına kurban Eminem takip ediyor.

 

 

Bu infografikte Twitter vs. Facebook çekişmesine odaklanamayıp rakamların uçukluğuna takılıyoruz. Şimdi sevgili Facebook ve Twitter maaş sorulmaz ayıptır da, stajyerlerine bu kadar maaş veriyorsan çalışanlarının maaşı ne?

 

 

Mobil kullanımda Facebook’u geçen Twitter’ın bir dakikada atılan tweet’leri, dakikada basılan Facebook like’larını geçemiyor.

 

 

Trafik konusunda da iş çıkışı köprü trafiği kıvamında olan Facebook, Twitter’a fark atıyor.