1984’UN YENİ SİNEMA MESAİSİ YOLDA, PEKİ KİM YÖNETECEK?

1984’UN YENİ SİNEMA MESAİSİ YOLDA, PEKİ KİM YÖNETECEK?


Sinema Dünyasinda Günün Haberi


Milyon dolarların düğündeki 1 dolar'lar gibi havada uçuştuğu Hollywood piyasasında hemen hemen her gün açıklanan yeni projelere çok sevineceğimiz bir yenisi daha eklenmek üzere. 20. yüzyıl edebiyatının en önemli temsilcilerinden İngiliz yazar George Orwell'in bizlere sunduğu en büyük nimetlerden biri olan ve giderek gerçek dünyayla benzeşen kitabı 1984, bir kez daha beyaz perdeye uyarlanmaya hazırlanıyor. 

 

 

İsmine yakışır bir şekilde 1984 yılında Michael Radford tarafından John Hurt, Richard Burton ve Suzanna Hamilton'lı kadroyla sinemaya uyarlanan kitabın muhtemel büyük bütçeli yeni uyarlamasını üstleneceği konuşulan firmayı merak eden varsa söyleyelim; Sony. Yönetmenlik koltuğu için düşünülen isim ise, kariyerindeki üçüncü Bourne filmine imza atmaya hazırlanan İngiliz yönetmen Paul Greengrass.

 

 

Scott Rudin'in yapımcılığını üsteleneceği filmin senaryosunu James Graham yazacak. Distopya romanlarının bile oldukça "hafif" kalmaya başladığı günümüz dünyasında bir şeyleri sabırsızlıkla bekleyeceksek, bu pekala yeni 1984 filmi olabilir. Projenin detaylarıyla ilgili gelişmeleri büyük bir hevesle takip edeceğiz.