2015’İN DÜNYA GÜZELİ/YAKIŞIKLI EMOJİ’LERİ İLE TANIŞIN

2015’İN DÜNYA GÜZELİ/YAKIŞIKLI EMOJİ’LERİ İLE TANIŞIN


Emoji Dünyasi'nin Nüfusu Artiyor


Emoji karakteri kullanmadan kendini ifade edemeyenler, fırsatı olsa binlerce yıllık Latin alfabesini kaldırıp yerine emoji alfabesi getirmek isteyenler, filmleri dizileri emoji’lerle anlatmaya bayılanlar, sıradaki haberimiz sizler için geliyor.

 

 

Emoji’lerin yaratıcısı Unicode Consortium önümüzdeki yıl emoji paketi Unicode’un 8.0 güncellemesini yapmayı planlıyor. Unicode’un emoji’lere beş farklı ten rengi eklediğinin haberini geçtiğimiz günlerde DUYURMUŞTUK. Ancak 2015’in ortalarında çıkması beklenen 8.0 güncellemesinin çok daha kapsamlı olması bekleniyor. Pakette yer alması beklenen yeniliklerden bazıları şimdiden belli olmaya başladı. Unicode resmi bloğunda takipçilerinden gelen istekler doğrultusunda en azından pakette yer alması için adaylığı onaylanan yeni emoji’ler açıklandı. Bu listenin sadece adaylar olduğunun altını çizen firma, güncellemenin son halinde değişiklikler olabileceğini ve takipçilerden gelen istekler doğrultusunda listeye yeni emoji’lerin de ekleneceğini söyledi.

 

 

Yeni emoji’lerden en çok dikkat çekenler ise dini semboller ve burç sembolleri oldu. Şu anda yeni paket için adaylığı onaylanmış emoji’lerin tam listesi ŞU ŞEKİLDE