AKBİLLERDE KALAN PARALARDAN DUYARLILIK KAMPANYASI

AKBİLLERDE KALAN PARALARDAN DUYARLILIK KAMPANYASI


Hem De İngiliz Usulü 


Herkes aynı anda bastığında senfoni orkestrası sesi oluşturamayan akbillerden arta kalan 11 kuruşa siz de gıcık oluyor musunuz? Bu anlamsız kuruşları değerlendirebilmek adına İngiliz tasarımcı Zander Whitehurst, Common Pence diye bir icat çıkardı.

 

Whitehurst, turistlerin Londra’nın ulaşım kartı Oyster’ı alıp, içine belli bir miktar para doldurduktan sonra, tamamını harcayamadan şehirden ayrıldıkları gerçeğinden hareket ettiğini söylüyor. Böylece turistler son kullanımlarından sonra Common Pence makinesi sayesinde kartta kalan kuruşları bağışlayabiliyorlar.

 

Peki, bu paralar nereye bağışlanıyor derseniz, tek bildiğimiz prostat kanseri için çalışan yardım kuruluşlarından birine olduğu. Zander Whitehurst kurumun adını açıklamıyor, Common Pence makinesinin üzerinde sadece Prostate Cancer UK yazıyor.

 

 

The New York Times’ın haberine göre, sadece New York’ta 2000-2010 yılları arasında ulaşım kartları içindeki paradan arta kalan miktar 500 milyon dolar. Ulaşım kartlarında biriken harcanamaz ve anlamsız rakamlardaki paraları bağış adına kullanmak, metrodan metroya koşturan biri için iyilik yapmanın en kısa yollarından biri gibi görünüyor.