BENİMLE OYNAR MISIN?: GAME OF THRONES OYUNU

BENİMLE OYNAR MISIN?: GAME OF THRONES OYUNU


5. Sezonu Beklerken Boş Durmayin


Game Of Thrones’un beşinci sezonunu beklerken heyecandan kafayı yememizi istemeyen TellTale Games, dizinin uzunca bir zamandır merakla beklenen oyununu hayata geçirmeye hazırlanıyor. Daha önce bir başka televizyon fenomeni olan The Walking Dead’in oyununu yapan ve bu işin altından alnının akıyla çıkan TellTale Games, bu kez gönülleri Game Of Thrones’la fethetmeye geliyor.

 

 

Geçtiğimiz günlerde oyunun ilk fragmanını yayınlayan firma, merak edilen pek çok soruyu da cevaplamış oldu. Öncelikli olarak merak edilen oyunun konusunun ne olacağıydı. Oyun kitaplara ve doğal olarak diziye paralel gitse de hikayesi daha önce dizide gözükmemiş House Forrester, yani Forrester ailesini anlatıyor. Kuzeyde Stark ailesine bağlı Forrester’lardan beş farklı karakterle oyunu oynayabileceğiz. Oynanabilir karakterler yeni olsa da dizide gördüğümüz King’s Landing, The Wall gibi ikonik yerleri de ziyaret edebileceğiz. Aynı zamanda diziden tanıdığımız ünlü karakterlerle de etkileşime geçebileceğiz. HBO ile anlaşıp lisans işlerini yalayıp yutan TellTale, oyundaki karakterleri dizide canlandıran aktörlerin seslendirmesini sağlamış. Oyun hikayesi ise kronolojik olarak dizinin üçüncü sezon finalinden beşinci sezonun başlangıcına kadar olan süreyi kapsıyor.

 

 

The Walking Dead oyunlarını oynayanlar hatırlayacaktır, TellTale oyunları alışılmışın dışında dizi misali bölüm bölüm çıkarmıştı. Aynı konsept Game Of Thrones oyunu için de geçerli olacak. 6 bölüm olarak tasarlanan oyunun ik bölümü “Iron From Ice” adıyla önümüzdeki ay piyasaya çıkacak, kalan bölümlerin de 4 ila 6 hafta aralıklarla piyasada olması bekleniyor. Oyunun ilk fragmanını aşağıda izleyebilirsiniz.