BİLGİSAYAR OYUNLARI GERÇEK OLDU; VURULDUKÇA KANINIZ AKACAK

BİLGİSAYAR OYUNLARI GERÇEK OLDU; VURULDUKÇA KANINIZ AKACAK


Gerçekçilikte Gelinen Son Nokta


Bilgisayar oyunları gün geçtikçe daha gerçekçi bir hale geliyor. Grafikler, atmosfer, oynanış sürekli gelişiyor. Bu gelişime çok farklı bir bakış açısı Kanadalı iki arkadaştan geliyor.

 

Taran Chadha ve Jamie Umpherson oyun oynarken sanal karakteriniz kan kaybettikçe sizden de kan alınmasını sağlayan bir proje ürettiler. Blood Sport adını verdikleri bu proje bir kan verme ünitesinin oyun koluna bağlanmasından oluşuyor. Kan verme ünitesine bağlanan kişi oyun oynarken vurulunca, titreyen oyun kolu kan verme ünitesine bir sinyal gönderiyor ve kan verme işlemi gerçekleşiyor. Buna göre ne kadar çok vurulursanız o kadar çok kan vermiş oluyorsunuz. Kan vermenin limiti yaşınız, kilonuz veya sağlık durumunuza göre ayarlanabiliyor. Yani öyle sürekli vurulunca gerçek hayatta da kansızlıktan ölüp gitmeniz söz konusu değil.

 

 

Projeyi Kickstarter’a taşıyan ikili aslında kan bağışının önemine dikkat çekmek istiyor. Henüz bir tane sistemi olan yapımcılar, ikinciyi ürettikleri zaman insanları Blood Sport üzerinden kapıştırıp oyun sonunda kimin daha çok kan verdiğine bakarak kazananın belli olduğu turnuvalar düzenlemeyi planlıyorlar.

 

 

İyi bir amaç için insanları toplamaya çalışsa da projenin ürkütücü bir tarafı olduğunu da kabul etmek lazım. Kickstarter da benzer düşüncelere sahip olsa gerek ki geçtiğimiz günlerde projeyi askıya aldı ve bağışları durdurdu. Bu durumun sebebini bilmediklerini söyleyen yapımcılar, hala projelerinin arkasında olduklarını ve bunu iyi bir amaç için yaptıklarını söylediler.